Akustikkløsninger til skoler og barnehager – veggabsorbenter

hvite_absorb

Vi har nå løsninger for å dempe støyen (etterklang) i barnehager og skoler. Dette er en bred og bevisst satsing som begynner med rett valg av leker, møbler og ikke minst støyabsorberende plater (veggabsorbenter) av høy kvalitet. Veggabsorbentene monteres på vegger og eventuelt også i tak for effektivt å redusere støyen i rommene. Lyddemping fører til vesentlig økt trivsel for store og små.

veggabsorbent_bhage
Veggabsorbenter for lyddemping i et lekerom i Aktiv barnehage, Sandnes.

Ansatte i barnehager og skoler fortjener å komme ut av yrkeskarrieren uten å ha fått hørselsskader som tinnitus. Vi har selv følt lydnivået i barnehagene på kroppen når vi har vært inne og montert utstyr. Lyddemping er ofte utelatt og spesielt i eldre bygg. Hvordan oppleves det da når en arbeider der daglig og år etter år? Våre tekstil belagte veggabsorbenter er praktiske og robuste nok for montasje i barnehager og skoler. De er både enkle å montere og har en overkommelig pris. I tillegg til veggabsorbenter med dekor så leverer vi veggabsorbenter i standard hvit og lys grå i størrelser fra 30x60cm opp til de største på100x120cm. Vi har også veggabsorbenter i lys grå på 120x180cm.

 

hvite_absorb
Hvite veggabsorbenter i ulik størrelse gjør det enklere å tilpasse seg det aktuelle rommets utforming. Bilde fra Statoil Svanholmen barnehage, Sandnes

bord

Linoleums bord med ekstra tykkelse og mykhet sørger for at det ikke «produseres» unødig mye støy. Stillegående lekebiler, myke leker og gode pedagogiske tilnærminger er andre forhold som har betydning for hvordan det akustiske arbeidsmiljøet arter seg.

LYDABSORPSJON og DEKORASJON er nå mulig !! Barn flest har en herlig fantasi; de ser verden full av farger og mirakler. De får inspirasjon og entusiasme fra sine omgivelser. Det ønsker vi å oppmuntre.

Voksne ønsker alltid å sikre det best mulige læringsmiljøet for barna og vi er veldig oppmerksomme på ting som kan skade dem men vi kan fort glemme at barn har en strålende fantasi. Barn trenger et miljø som kan inspirere til å tenke og å skape.
akustikk_grafikk2
Veggabsorbent med påprintet dekor

Barn ser ofte opp og drømmer eller tenker på nye ting så hvorfor ikke inspirere dem med bilder og uttrykk som kanskje kan gi dem ideer. Skoler og barnehager bør være oppmerksomme på dette. Det er fullt mulig å dekorere veggene med veggabsorbenter som er dekorert med temaer innen kunst, litteratur, forskning og matematikk, for på den måten å inspirere barna.

Se et eksempel på veggabsorbent montert på vegg her.

Vi vet at lyd og støy kan ødelegge barns hørsel og muligheten for å konsentrere seg.

Derfor kommer det stadig nye og tøffere forskrifter som krever av oss at vi gjør endringer og tilpasninger! Ved hjelp av dagens akustikkregulerende produkter som for eksempel veggabsorbenter er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva vi kan skape av oppmuntrende og inspirerende lyddempende dekorasjon rundt barna. På den måten kan vi skape helhetlige gode løsninger.

Studèr gjerne kravene beskrevet i norsk standard NS8175:2008, Lydforhold i bygninger. Lag en løsning på lydproblemene som også skaper glede og inspirasjon! Veggabsorbentene kan støvsuges og tåler vask med fuktig klut.

Våre produkter er i henhold til CE standard og innfrir de norske forskriftene.