Føles barnas lek, mors telefonsamtaler eller fars tasting på hjemmekontoret som støy i boligen? Er støvsuger, oppvaskmaskin og tørketrommel maskiner man unngår mens man er hjemme for de lager for mye støy. Eller har du en irriterende støyende leieboer i 2. etasje? Har du tenkt på at akustikk i boligen er noe som kan forbedres?

Vi hjelper deg fra A til Å for å få en behagelig akustikk i boligen din.

Problemet kan være:

  • høy, plagsom lyd i rommet
  • mye etterklang, også kalt ekko i rommet
  • høy vedvarende støy i en bolig som kommer fra ventilasjon/aircondition, maskiner, annet. Også kalt hvilestøy eller infralyd
  • lyd mellom rom, kalt lydgjennomgang
  • Grunnleggende lyddemping i bygninger blir ofte oversett ved planlegging av nybygg

For mindre støy – A til Å

Forutsetningen for å få til et optimalt resultat av lydreguleringen er at det først foretas en akustikk lydmåling eller beregning av støynivået i det aktuelle rommet/arealet. Deretter beregnes det hva som må gjøres for å få arealet i henhold til gjeldende forskrift og/eller deres krav.
Vi starter med beregning av akustikken i rommet. Du mottar rapport med beregninger, anbefalt og tilpasset løsning og kostnadsestimat. Sammen blir vi enige om type tiltak og vi sender deg varene. Montasje kan du selv gjennomføre (veiledning mottar du fra oss) eller vi formidler profesjonelle montører til avtalt pris.

Grunnmuren for å få et optimalt resultat av lydreguleringen er å foreta en beregning av akustikken i det aktuelle rommet.

Vi måler ikke trinnlyd, men kan anbefale produkt og løsning.

Bygge bolig

Planlegger du å bygge ny bolig kan det være lurt å snakke med oss, vi kan hjelpe med å tenke på akustikken allerde fra starten.

Fjernvurdering

Bor du et sted vi ikke kan komme kan vi tilby samme tjeneste som fjernvurdering. Vår akustiker kan utfra tegninger og bilder gjøre beregninger, hvor du også mottar rapport med beregninger, anbefalt og tilpasset løsning og kostnadsestimat. En løsning vi har god erfaring med.

Lyddempende produkter

Vi er stolte over å ha utviklet og produsert alle lyddempende produktene vi tilbyr, noe du kan lese mer om her. Alle produktene våre er nøye testet og følger Europeiske standarder for kvalitet og forskrifter.

For bedre trivsel i boligen, ta kontakt med oss for akustikk lydmåling inkludert befaring.