Privat bolig – mye lyd. Hva gjør du nå?

Mange opplever ubehagelig akustikk eller etterklang i sine hjem. Dette kan komme av for eksempel materialvalg, fottrinn eller tekniske installasjoner. Summen av dette kan oppleves som konstant støy i hjemmet.

De fleste som har problemer med støy og etterklang trenger å montere en del «lydabsorbenter»,  dvs plater som absorberer lydbølgene i rommet. Disse platene monteres som regel enten i taket eller på veggen. Det er en relativt enkel jobb, og kan ofte monteres selv. Vi har satt sammen et par enkle startpakker for vegg og tak, som inneholder akustikkplater, lim og hansker. Monter selv i et rom hvor dere opplever for mye støy/etterklang og opplev forskjellen. Deretter vurderer du selv veien videre.

Vår erfaring fra svært mange nyere boliger er at det trengs 60-70 % dekning. Det vil si at dersom et rom f.eks. er 10 m² trenger man 6-7 m² absorberende areal i rommet for å få en god akustikk. Selvsagt har det noe å si hva annet som er i rommet, men dette er veiledende og vil ofte fungere svært bra.

Vi vet at dette er nytt for de fleste og mange opplever akustikkproblemer, men uten å kjenne til hvordan dette løses. Vi foreslår derfor at du prøver en av pakkene for å komme i gang.

Vi kan også foreta en akustikk befaring og/eller beregning avhengig av hvor dere bor i landet. Vi foretar lydmålinger, beregner løsning og estimerer kostnaden. Vi veileder deg og basert på dette avgjør du selv hvor mye og hva du velger å gjøre.

Våre startpakker