Våre tjenester til private hjem

Vi hjelper deg gjennom hele eller deler av prosessen

Ekko (etterklang) oppstår i alle typer rom som ikke har nok «myke materialer» hvor lydbølgene kan finne hvile. Dette forekommer ofte i moderne hus på grunn av materialvalg og minimalistisk byggetrend. Det kan være på soverom, i rom hvor mange er samlet og gjerne når man skal høre musikk eller se TV. Barn og voksne kan oppleve dette som plagsomt og det kan føre til dårlig søvn, konsentrasjonsvansker, hodepine og stress og mer langsiktige plager om det vedvarer. Det er spesielt plagsomt for hørselhemmede og eldre.

Det kan være veldig enkelt å forbedre. En kombinasjon av lyddempende himling, lydabsorberende plater på vegger og tak, gulvtepper og møbler i stoff, akustikk bilder, planter og dekorasjoner er mulig å få til i alle hjem, slik at lyden oppleves «mykere».

Rommet til sønnen vår hadde glatte gispvegger med plagsom klang i rommet. Lydmåling bekreftet at rommet hadde veldig høy etterklang (ekko). En årsak til at han våknet om natten og svært tidlig kunne være at han våknet av sine egne lyder. Vi monterte selv opp plater på veggene og merket lyden ble mye mildere. Den natten sov han lenger enn noen gang og har fortsatt med det.

Opplever du problemer med trinnlyd og lyd mellom rom ?

I eneboligen, mellom etasjer eller fra leiligheten under eller over din egen? Lydgjennomgang er utfordrende å bli kvitt da lyd kan forplante seg i bygningskonstruksjonen og kan følge ventilasjon, bjelker, gjennom vegger, små hull og utettheter o.l.

Vi kan hjelpe deg. Noen ganger blir lyden helt borte andre ganger er det fortsatt noe lyd. Men bedre vil det bli!

Bestill her

Frigg 40 tekstil privat bolig 1

Hva gjør du nå ? Ikke fortvil – vi hjelper deg videre

Gjør det selv: du kan beregne behov og velge produkter selv. Se utvalget her.

- eller -

Vi hjelper deg med hele prosessen: Ta kontakt på telefon +47 902 38 611, send epost til post@akustikksenter.no eller bruk kontaktskjema.

Forespørselskjema
Klikk eller dra filer til dette området for å laste dem opp. Du kan laste opp opptil 10-filer.

Fra målinger og beregninger, valg av effektive løsninger og produkter til ferdig montering og etterkontroll

Faktaboks

Norsk Akustikksenter er et spesialsenter for lydregulering av alle typer bygg og vi har utviklet et system for måling og kartlegging av akustikk i alle typer bygg. Basert på den eksakte informasjonen vi fremskaffer gjennom målinger, beregner og beskriver vi hvilke tiltak som må til for å få korrekt akustikk i forhold til bruksområde og i forhold til gjeldende forskrift.

Vi hjelper dere mede hele prosessen, fra A til Å. Vi måler og beregner i hht. kravene om er satt i standarden NS 8175 og NS8178 som er en del av TEK10 og TEK17. Vi måler akustikk i rom etter NS-ISO3382-1 & 2, som beskriver måleprosedyrer, målepunkter og målinger til alle typer rom. Vi benytter internasjonalt anerkjent måleutstyr bl.a. Norsonic 131. Norsonic er en av markedslederne innenfor akustisk måleutstyr.

Ansatte i NAS som utfører målinger har gjennomgått utdannelse i bruken av måleutstyret og prosedyrene hos Norsonic.