Montasjeveiledning systemhimlings-profiler

System T15 og T24

Vegglist: Vegglisten monteres i den ønskede høyden på veggen med enten skivehodeskruer eller HPS/betonganker. Avstand mellom skruer/HPS skal ikke overstige 300mm. Det anbefales bruk av roterende laser til avretting av vegglisten. Alle festemidler leveres av himlingsmontøren.

Oppheng:
Hovedprofilene henges fra dekke i justerbare pendler med avstand 1200mm. Den første pendelen skal ikke være mer enn 400mm fra vegg. Det anbefales bruk av såkalt 7Hook eller annen godkjent innfesting i betong, i trebjelkelag anbefales patentbånd og treskruer.

Hovedprofil:
Hovedprofilene inndeles i ønsket modul og legges oppå vegglisten med avstand 1200mm. Ta utgangspunkt i at profilene skal sentreres i rommet, med lik avstand til vegger. Bruk roterende laser til avretting av høyde på profilene.

Tverrprofil1200mm:
Tverrprofil 1200 monteres mellom hovedprofilene pr 600mm. Husk å sentrere profilene i forhold til rommets størrelse.

Tverrprofil 600mm:
Tverrprofil 600 monteres mellom tverrprofil 1200, og som tilpasning mot vegger.

Innbygging av armaturer og lignende
Lysarmaturer og lignende må ikke monteres direke i himlingsplatene. Belastningen skal fordeles jevn til bæresystemet ved hjelp av trykkfordelingsplater eller ekstra oppheng.

System LAY IN E-kant modul 600 x 600:
T15 anbefales men T24 kan anvendes.

Vegglist: Vegglisten monteres i den ønskede høyden + 5mm, med enten skivehodeskruer eller HPS/betonganker. Avstand mellom skruer/HPS skal ikke overstige 300mm. Det anbefales bruk av roterende laser til avretting av vegglisten. Alle festemidler leveres av himlingsmontøren. Oppheng: Hovedprofilene henges fra dekke i justerbare pendler med avstand 1200mm. Den første pendelen skal ikke være mer enn 400mm fra vegg. Det anbefales bruk av såkalt 7Hook eller annen godkjent innfesting i betong, i trebjelkelag anbefales patentbånd og treskruer.

Hovedprofil: Hovedprofilene inndeles i ønsket modul og legges oppå vegglisten med avstand 1200mm. Ta utgangspunkt i at profilene skal sentreres i rommet, med lik avstand til vegger. Bruk roterende laser til avretting av høyde på profilene.

Tverrprofil1200mm: Tverrprofil 1200 monteres mellom hovedprofilene pr 600mm. Husk å sentrere profilene i forhold til rommets størrelse.

Tverrprofil 600mm:
Tverrprofil 600 monteres mellom tverrprofil 1200, og som tilpasning mot vegger.

Innbygging av armaturer og lignende
Lysarmaturer og lignende må ikke monteres direke i himlingsplatene. Belastningen skal fordeles jevn til bæresystemet ved hjelp av trykkfordelingsplater eller ekstra oppheng

System CLIP IN

Vegglist: Vegglisten leveres i samme farge som metall-platen. Vegglisten monteres i den ønskede høyden på veggen med enten skivehodeskruer eller HPS/betonganker. Avstand mellom skruer/HPS skal ikke overstige 300mm. Det anbefales bruk av roterende laser til avretting av vegglisten. Alle festemidler leveres av himlingsmontøren.

Oppheng:
Hovedprofilen henges fra dekke i justerbare pendler med avstand 1200mm. Den første pendelen skal ikke være mer enn 400mm fra vegg. Det anbefales bruk av såkalt 7Hook eller annen godkjent innfesting i betong, i trebjelkelag anbefales patentbånd og treskruer.

Clip In bæreskinner 3600 mm
Hovedprofilene inndeles i ønsket modul og legges oppå vegglisten med avstand 600mm. Ta utgangspunkt i at profilene skal sentreres i rommet, med lik avstand til vegger. Bruk roterende laser til avretting av høyde på profilene.

Metallplatene
Metallplatene skjæres til og monteres i feltene langs veggen, og utstansingen i vegglisten vippes ut for å holde fast platen. Deretter legges resten av platene i. Det anbefales å legge i 5-10% av de hele platene for å stailisere hovedprofilene.Bruk hvite bomullshansker for å forhindre fingermerker på platene.

Hvis du har andre spørsmål vedrørende montasje, ta kontakt med oss.