Vårt konsept

Tar du akustikken på alvor?
Vi hjelper deg med helhetlige og effektive løsninger.

Vi hjelper deg gjennom hele prosessen, fra A til Å.

Norsk Akustikkenter tilbyr lydregulerende løsninger som skaper et godt og effektivt akustisk miljø iht. regulativet Norsk Standard.

Grunnmuren for å få et optimalt resultat av lydreguleringen er å foreta måling og beregning av akustikken i bygget. Deretter beregnes det hva som må gjøres for å få arealet i henhold til gjeldende forskrift og/eller deres krav. Vi starter med beregning av akustikken i rommet. Du mottar rapport med beregninger, anbefalt og tilpasset løsning og kostnadsestimat. Sammen blir vi enige om type tiltak og vi sender deg varene. Montasje kan du selv gjennomføre (veiledning mottar du fra oss) eller vi formidler profesjonelle montører til avtalt pris.

Vi er kanskje Norges eneste spesialsenter for lydregulering som har utviklet et system for måling og kartlegging, frem til gjennomført og kontrollmålt løsning.

Vi ser gjerne etter en totalløsning og tilbyr riktig produkt for ditt problem.

Kvalitetsprodukter tilpasset det nordiske markedet

Våre produkter er blant de aller beste på markedet og er utviklet for og tilpasset det nordiske markedet.

Produktene er utviklet over mange år gjennom løpende forbedring og testing både i laboratorier og i «felt» og vi har fullstendig dokumentasjon for effekten samt svært mange og allsidige referanser. Alle produktene er CE-sertifiserte, noe du kan lese mer om her.

Vi har produkter for de fleste typer bygg og lydmessige utfordringer, og kan levere spesialprodukter i tilpassede størrelser, former og farger. Vårt fokus er høyest mulig kvalitet på våre produkter og tjenester.

Kvalitet i alle ledd

Produktene er først og fremst produsert med det formål å gi best mulig absorpsjon av lydbølger i hele hertz spekteret. Dernest er de utstyrt med overflater som er godt egnet for dekorering med print uten at de lyddempende egenskapene forringes betydelig. Best resultat oppnås ved å bruke UV printere. Andre printmetoder tenderer til å mette overflaten for mye og dermed forringe platens egenskaper.

Laboratorietester bekrefter at de lydabsorberende produktene er i de lydklassene vi ønsker å ha de i. F.eks. noen i lydklasse A og andre i lydklasse B. V i produserer ikke produkter i lavere lydklasser enn B.

Våre produkter i lydklasse A har en absorpsjonskoeffesient (NRC) på 0,9 til 1,0. Dette iht gjeldende EN-ISO norm for så vel lydabsorpsjon som for testing.

Våre produkter i lydklasse B kan oppnå lydklasse A ved utforing, dvs. at man tillegger minimum 50 mm luft bak platen. Dette er gjort for å gi platene et større bruksområde.

At platene er så effektive betyr at en oppnår samme lyddemping med færre plater i forhold til de fleste andre løsninger på markedet.

Les mer om kunnskap og kvalitet her.

Akustikkplate med trykk med god lydabsorbsjonAkustikkplate med trykk med god lydabsorbsjon

 

Hvor mye må til?

Det er fult mulig å lydmåle et rom og deretter bruke dataene til å fastslå nokså eksakt hvor mange kvadratmeter lydabsorberende overflate som er nødvendig for å oppnå et ønsket resultat. Dette er vitenskap og nokså omstendelig.

En enklere tilnærming er nok mer praktisk i de fleste tilfeller. Start med å sette opp lydplater der det er åpenbart at lyden er plagsom. Set opp platene så nær støykildene som mulig. Og sett opp plater der det er mye harde reflekterende overflater.

Harde flater vs myke flater, finn balansen

Der det er mye harde og kompakte flater vil lydene bli reflektert og kastes omkring i lang tid før den dør ut. Jo mer lyd det skapes i rommet ved hjelp av stemmer, musikk eller maskiner jo vanskeligere vil det bli for din hørsel å sortere nye lyder fra gammelt ekko. Det utvikler seg utrolig fort til et kaos av støy som gjør samtale og lytting nærmest umulig. For mange blir rommet håpløst å oppholde seg i.

Der det er mye myke og porøse og absorberende overflater vil lyder dø ut nesten umiddelbart og ikke blande seg med nye lyder. Det er fordi der ikke er ekko i rommet og lydene dør derfor ut like fort som når vi står i skogen og snakker sammen. Det blir da mulig å føre samtaler, synge, spille musikk og gjerne alt på en gang uten at det oppleves kaotisk, støyende og plagsomt.

Oppnå naturlig lyd

Det betyr derfor mye hvordan vi innreder våre boliger. Er der mye glass, harde vegger, harde gulv, harde tak blir vi nødt til å kompensere for dette ved å omgi oss med nok porøse absorberende overflater og «ting» til at vi kjenner en naturlig balanse. Den naturlige balanse finner du nettopp ute i naturen. Man må prøve seg frem for å få det til. Gode hjelpemidler til å oppnå en god lydabsorpsjon er tekstikledde møbler, myke tepper, fyldige gardiner, planter, bøker i reol og selvsagt lydabsorberende plater på veggene og i taket.